Vanliga vanor effektiv produktutveckling Designers

Skapa nya produkter kan vara oerhört svårt även för erfarna produktdesigners. Det finns flera steg som går in i processen, vilket också gör fel oundvikligt vid olika aspekter av produktutvecklingen. Det finns dock en viss uppsättning vanor som skiljer bra designers från effektiva sådana.

:: PragoMedia :

Om du vill bli en del av den senare gruppen, nedan är de egenskaper och metoder som du behöver för att upprätthålla när du designar produkt för marknaden.

Håll dig till det vardagliga.

Produkterna utformas och skapas för en specifik funktion. Vissa designers kan tvingas att producera något nytt, men du måste hålla rotade på vardagliga begrepp innan du försöker att förnya sig. Det börjar med en förståelse för vad marknaden behöver. Sätt användbarhet innan innovation vid utformningen av en ny produkt.

Många designers begår misstaget att fokusera på nyhet ovanför funktion i ett försök att göra snabba vinster. Som ett resultat, de avstå från viktiga inslag i produktdesign, såsom hållbarhet och livslängd. Se till att undvika att ta denna väg.

Ge värde till produktens funktion.

En bra produkt är något som kan tjäna funktion den är avsedd för. Du kan integrera ytterligare funktioner i produkten; dock får det inte ingripa med den primära funktionen av själva produkten. Om inte en produkt kan fungera effektivt, det berövas möjligheten att konkurrera på marknaden.

Tänk på användaren.

Utmärkt designers är lyhörda för behoven hos dess användare. Det finns en mycket fin linje står mellan nödvändiga och onödiga funktioner i en produkt. Du måste därför utöva stor försiktighet när man planerar en produkt design innan du fortsätter i skapandeprocessen.

Sträva efter hållbarhet.

Flera produkter som släpps på marknaden idag håller på att granskas för sitt bidrag till mer miljöskador. Därför måste du tänka på hur använt material och förpackning av produkten kan underlätta mer hållbara. Omfamna utmaningen att skydda miljön när du designar produkten.

Är din produkt återvinningsbar? Hur kan din produkt lätta i naturlig konservering? Fråga dig själv dessa frågor och använda dem som din personliga guide.

Stärka varumärket.

Ett varumärke är en viktig komponent för alla företag organisation. Sålunda bör den införlivas i processen att utforma nya produkter. Men inte begränsa dig med logotyp, färger och andra emblem i bolaget. Fokus på mission, vision och mål för organisationen som helhet och fundera på hur denna produkt kan bidra till att uppnå dem.

Prioritera produkt meriter över smart marknadsföring.

En bra produkt kan stå för sig själv. Det behöver inte smart marknadsföring för konsumenterna att uppskatta dess värde. Marknaden idag är mättad med värdelösa produkter som erbjuder lite att inget värde. Effektiva designers måste övervinna den våg av produkt nyhet och fokusera på kompetens på marknaden. Om du har en bra produkt, kommer det att bli lättare att marknadsföra dem utan att spendera tusentals dollar på reklam.

Lämna ett svar