Olika typer av häckväxter

Sekretess är en sak som nästan alla i den här världen vill ha. Det finns flera sätt som du kan öka ditt hus privatliv och säkerhet på, men ingenting kan vara lika effektivt som planteringen av häckväxter. Häckar har i flera år använts som ett sätt att skydda och ta hand om sitt hem.

Källa: Pixabay

De skapar en vägg som erbjuder säkerhet och som dessutom är trevlig att titta på. Häckväxter används fortfarande tack vare säkerheten de erbjuder. Det finns många typer av häckväxter som finns tillgängliga, men några av de populära är Leylandii, Gyllene Leylandii, Hackvaxter Heijnen och Laurelhäck. Av dessa är Leylandii den mest använda häckväxten.

Leylandii växer mycket högt och på grund av detta skulle en husägare kunna skapa en trädgårdshäck i valfri höjd som han önskar. Den växer också mycket tjockt och detta skapar en tätt packad vägg som ger både integritet och säkerhet. Leylandii kan skäras till valfri storlek och form; det är detta som gör Leylandii till den vanligaste häckväxten.

Det finns få olika varianter av Leylandii som du kan använda, några av dem är den konventionella Leylandii, den gyllene Leylandii och Leylandii 2001. Leylandii 2001 är en hybridart av Leylandii som liknar den konventionella Leylandii men den är lite busigare och detta hjälper till att ge mer privatliv och säkerhet för husägaren.

Ett av de andra populära alternativen som finns för husägare är Laurelhäck. Laurelhäcken är också en vintergrön trädgårdshäck men den skiljer sig från Leylandii i form av sina blad. Laurelhäcken är mycket mer bladrik än den traditionella Leylandii trädgårdshäcken. Laurelhäcken har stora glänsande blad. Den ger samma typ av säkerhet och integritet som Leylandii trädgårdshäck ger en husägare.

Lämna ett svar