Effektiv varumärkesstrategi genom produktdesignen

Världen produktdesign förändras. För de företag avsikt att göra produkter som entusiastiskt tas emot och kämpat med tiden, är det inte längre tillräckligt att bara utforma dem så att de fungerar väl och är estetiskt tilltalande. För att en produkt ska få klibbighet på dagens marknad måste nå konsumenterna på ett djupare plan.

Dagens ny typ av produktdesigners förstår att nyckeln till framgångsrika, långvariga produkter ligger inte bara i utseendet och känslan av dem, inte bara i funktionen av dem, men i hela upplevelsen, från den första kontakten i butiken, till produktens slutförvaring. Vid varje steg bör upplevelsen vara meningsfull och positiv för konsumenten, uppfylla ambitioner och känslor.

Slamavskiller – KingSpan

Denna trend i design som kallas ”upplevelsedesign”, understryker, i dess mest grundläggande nivå, galenskapen av att en tillförlitlig, estetiskt tilltalande produkt och sätta den i en offensivt förseglat clam pack som är nästan omöjligt att öppna. Det ser snett på sådana märke mördare som dålig kundservice, dåligt skrivna instruktioner och saknade kringutrustning, såsom batterier eller fästskruvar.

Frustrerande och reta kunden aldrig bör vara en del av konsumentens upplevelse på alla nivåer. Tyvärr kan dessa negativa beröringspunkter inträffa var som helst, från vilseledande reklam, dålig marknadsföring, svårigheter att avyttra produkten.

Åstadkomma en effektiv varumärke erfarenhet innebär når över discipliner. Marknadschef måste vara på samma sida med produktdesignern samt kundservice chef, Supply Chain Manager, och återförsäljaren; alla parter måste arbeta tillsammans för att uppnå samma mål med samma varumärkesstrategi.

Varumärkesstrategin, är det övergripande plan för att hantera konsumenternas upplevelse av produkten i hjärtat av upplevelsedesign. Men vem uppfattar och leder denna strategi?

De mest effektiva varumärkesstrategier frodas i den bördiga jorden av samarbete. Trädgårdsmästaren av denna jord är koncernledningen med ansvar för produktutveckling. Men precis som en bra trädgårdsmästare kommer att stimulera de många olika växter i sin trädgård, ge dem ljus och näring de behöver för att blomstra, den goda varumärke strateg kommer att erkänna de talanger och förmågor av hans stab medan range dem mot ett gemensamt mål baserat på en överenskommen varumärkesstrategi.

Att arbeta i team är avgörande för ett effektivt varumärkesstrategi, lag på alla nivåer. En mer benägna analogi kan vara att en liga, en konfederation lag, ett team lag, som arbetar tillsammans för att uppnå en positiv upplevelse för konsumenten med produkten. Det är marknadsföring team, merchandising laget, designteamet, handlarna, aktieägare, etc. Om någon av dessa grupper inte fungerar på ett effektivt sätt med de andra strategi mossar ner.

Lämna ett svar